ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙΤΕ
Ο Λευκός Πύργος και μέρος της παραλιακής

Κέντρο της Βόρειας Ελλάδας και πόλη με πλούσια ιστορία, η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας και των Βαλκανίων. Ένα κόσμημα στην καρδιά του Θερμαϊκού με τέλεια ρυμοτομία, μοναδική ιστορική ταυτότητα αλλά και σύγχρονο πρόσωπο που δίνει στην πόλη μια νέα ταυτότητα αντάξια της ιστορίας της. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί εδώ και αιώνες ένα από τα σημαντικότερα κέντρα των Βαλκανίων. Kάθε καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και την κεντρική Ευρώπη.

Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τον Λευκό Πύργο προσφέρεται για περπάτημα ή διαδρομή με ποδήλατο. Ο σύγχρονος ποδηλατόδρομος της πόλης που βρίσκεται κατά μήκος της νέας παραλίας δίνει στον επισκέπτη και στους κατοίκους τη δυνατότητα για γρήγορη και εύκολη μετακίνηση μέσα από εστίες πρασίνου, πλατείες και αθλητικούς χώρους. Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι φυσικά ο Λευκός Πύργος, ένα κτίσμα του 15ου αιώνα που πιθανολογείτε ότι χτίστηκε από τους Οθωμανούς. Η Πλατεία Αριστοτέλους είναι το πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης όπου μπορεί κανείς να βρει καφετέριες και παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία, ιδανικά για να απολαύσει  τον καφέ του με θέα το λιμάνι. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο επισκέπτης θα βρει εμπορικές στοές με παραδοσιακό άρωμα όπως την Αγορά στην Πλατεία Άθωνος και την αγορά στο Βαρδάρη που φιλοξενεί υπαίθρια μαγαζιά και καταστήματα. Η Θεσσαλονίκη λόγω του ανατολίτικου ταμπεραμέντου της φημίζεται επίσης για την καλή κουζίνα και την αγάπη των κατοίκων της στην καλή ζωή. Ο επισκέπτης εκτός από τη φιλοξενία των Θεσσαλονικιών θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί γειτονιές της πόλης γεμάτες ταβέρνες με υπέροχα πιάτα. Η πιο φημισμένη είναι αυτή που βρίσκεται στα Λαδάδικα.

xo.gr ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ | ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερες Δημοφιλείς Αναζητήσεις »

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ψηφιακή Σύγκλιση - ΕΣΠΑ 2007-2013 - Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επένδυση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Digi-Content.