ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙΤΕ
Πασαλιμάνι Πειραιώς

Ο Πειραιάς αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια παγκοσμίως. Κάθε χρόνο το λιμάνι του Πειραιά εξυπηρετεί σχεδόν 20 εκατομμύρια επιβάτες. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι σύγχρονες υποδομές του λιμανιού έχουν μεταμορφώσει την πόλη σε ένα σύγχρονο κέντρο απ όπου περνούν χιλιάδες εμπορεύματα και ταξιδιώτες σε καθημερινή βάση. Η πεζογέφυρα, οι ράμπες για ΑΜΕΑ, οι οργανωμένοι σταθμοί ταξί, οι σύγχρονοι χώροι αναμονής με κλιματισμό, καθώς και η δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία εντός του λιμανιού είναι μόνο μερικές από τις υποδομές που κάνουν το λιμάνι ένα σύγχρονο κέντρο εμπορίου.

Όμως ο Πειραιάς φημίζεται και για την πλούσια ιστορία του. Η περιοχή αναπτύχθηκε ραγδαία στις αρχές του 20ου αιώνα και στέγασε χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Κατά τα αρχαία χρόνια ο Πειραιάς άκμασε και ήταν γνωστό πέρασμα για όσους ταξίδευαν προς την Αθήνα. Η ονομασία της πόλης εικάζεται ότι προέρχεται από τον νησιωτικό χαρακτήρα που είχε η περιοχή πριν πολλούς αιώνες. Το όνομα «Πειραιεύς» όπως ονομαζόταν ο Πειραιάς στην αρχαιότητα, λέγεται ότι έχει προέλθει από το πορθμεύς (αυτός που αναλαμβάνει να περάσει κάποιον στην απέναντι όχθη). Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι οι εκκλησίες του Πειραιά όπως ο επιβλητικός ναός της Αγίας Σοφίας που αποτελεί κεντρικό σημείο της πόλης. Επίσης, το Βεάκειο Θέατρο που είναι χτισμένο σε μορφή αρχαίου θεάτρου, το Ναυτικό Μουσείο και το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά είναι ορισμένα από τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Σημαντικά αξιοθέατα του Πειραιά θεωρούνται ακόμα το Μικρολίμανο και η Μαρίνα Ζέας που βρίσκονται λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης. Στις περιοχές αυτές ο επισκέπτης μπορεί να βρει ταβέρνες και να δοκιμάσει φρέσκα ψάρια και εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες. Η ομορφιά του Πειραιά προσελκύει κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες Αθηναίους αλλά και Πειραιώτες που θέλουν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα. Μία επίσκεψη θα πείσει και εσάς.

xo.gr ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ | ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Περισσότερες Δημοφιλείς Αναζητήσεις »

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ψηφιακή Σύγκλιση - ΕΣΠΑ 2007-2013 - Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επένδυση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Digi-Content.