ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙΤΕ
Ναός του Παρθενώνα: Το μεγαλύτερο και επισημότερο οικοδόμημα της Ακρόπολης Αθηνών!

Η Αθήνα είναι μία πόλη με ιστορία, αξιοθέατα και κρυφές ομορφιές που μαγνητίζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο συνάντησης καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς της χώρους, τα μουσεία, τα cafe, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματά της. Ο εμπορικός πεζόδρομος της Αθήνας στην οδό Ερμού είναι ένα ζωντανό κομμάτι του κέντρου της πόλης όπου θα δει κανείς τους κατοίκους να ψωνίζουν και να μετακινούνται προς κάθε κατεύθυνση. Σημεία με εμπορικό ενδιαφέρον που μπορεί κανείς να επισκεφτεί είναι επίσης περιοχές γύρω από το κέντρο όπως το Κολωνάκι, το Παγκράτι, η Νέα Ιωνία, το Χαλάνδρι, ή λίγο πιο μακριά η Γλυφάδα. Τα τελευταία χρόνια η παρουσίαση των Mall είναι έντονη σε πολλούς δήμους όπως το Μαρούσι, ο Άγιος Δημήτριος, ο Ταύρος και τα Σπάτα.

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας προσφέρεται επίσης για διασκέδαση και περπάτημα. Ο πεζόδρομος που περνάει από την οδό Ερμού και φθάνει ως το Γκάζι κάνει τη διαδρομή αυτή με τα πόδια πραγματική απόλαυση. Όσοι θέλετε πάντως να αποφύγετε την πεζοπορία χρησιμοποιήστε την μπλε γραμμή του Μετρό (Γραμμή 3) η οποία συνδέει το Σύνταγμα με το Γκάζι (Στάση Κεραμεικού).

Απαραίτητη για κάθε επισκέπτη είναι φυσικά, η ανάβαση στον «Ιερό Βράχο» της Ακρόπολης αλλά και η είσοδος στο σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο χτίστηκε το 2009. Εκεί θα δει κανείς ορισμένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για όσους θέλουν να γνωρίσουν την «παλιά Αθήνα» προτείνουμε μία βόλτα στα στενά της Πλάκας, του Θησείου και των Πετραλώνων όπου εκεί θα βρείτε μικρά cafe και ταβέρνες με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Για να μην χαθείτε στις διαδρομές σας συμβουλευτείτε τους χάρτες που βρίσκονται σε κάθε σταθμό του μετρό.

xo.gr ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ | ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ

Περισσότερες Δημοφιλείς Αναζητήσεις »

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ψηφιακή Σύγκλιση - ΕΣΠΑ 2007-2013 - Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επένδυση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Digi-Content.