ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙΤΕ
Ακολουθήστε μας στο twitter  Βρείτε μας στο twitter

Θέατρο Βαφείο

Διεύθυνση: Αγ. Ορους 16 & Κωνσταντίνου 115,  

Τηλ. 2103425637 

"Μήδειας Πατούσες"

"Μήδειας Πατούσες"

Περιγραφή: Ο Ανδρέας Φλουράκης γράφει με ευαισθησία, χιούμορ και θάρρος ένα έργο αφιερωμένο στον έρωτα. Πριν τον γάμο και τα δύο τους παιδιά, πριν σπείρουν καταστροφές και θάνατο, ο Ιάσονας και η Μήδεια ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα. Σε αυτό το «πριν», τη στιγμή όπου μια έφηβη Μήδεια γνωρίζει έναν Αργοναύτη και δένει μαζί του τη μοίρα της, μάς μεταφέρει μέσα από το μεταμοντέρνο θεατρικό του κείμενο με τίτλο «Μήδειας πατούσες», ο Ανδρέας Φλουράκης . Ο συγγραφέας και ποιητής, έχοντας βαθιά γνώση του τραγικού Ευριπίδειου μύθου, γράφει με ευαισθησία, χιούμορ και θάρρος ένα έργο αφιερωμένο στον έρωτα: τον έρωτα ενός άντρας και μιας γυναίκας, μιας υπηρέτριας με την αφέντρα της, ενός αγοριού με έναν δράκο. Αλλά κυρίως τον «έναν» έρωτα, εκείνον που σε αλλάζει, σε ενηλικιώνει, σε γνωρίζει με τον Άλλο και τον άλλο σου εαυτό. Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης Σκηνοθέτης: Βαρβάρα Νταλιάνη Ηθοποιοί Κύνθια Βουκουβαλίδου, Μαρία Θρασυβουλίδου, Χρήστος Καράμπελας, Μαίρη Λογοθέτη και Δημήτρης Μαζιώτης.

Τιμή: 12 ευρώ και 8 ευρώ (μειωμένο)

Πληροφοριές περιόδου: Τετάρτη ώρα 21.15 και Πέμπτη ώρα 19.00

Τρόμος και Αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ

Τρόμος και Αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ

Περιγραφή: Ο τρόμος στο έργο του Μπρεχτ κυβερνά όχι μόνο τους κυβερνημένους, αλλά και τους κυβερνήτες. Το βιβλίο «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» περιλαμβάνει εικοσιτέσσερις (24) σκηνές που ο Μπρεχτ έγραψε εξόριστος (1935-1939). Όταν ο Μπρεχτ έγραφε αυτά τα μονόπρακτα, δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί όλη η φρίκη της φασιστικής εξουσίας. 'Ήταν όμως αισθητή στη βαριά ατμόσφαιρα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, με την καταπίεση, τη δυσπιστία και την υποκρισία, που κάποτε στάθηκαν πιο καταλυτικές κι από την ίδια την ωμή τρομοκρατία. Ο Μπρεχτ μάς δείχνει σ' αυτές τις σκηνές, με διαύγεια που φτάνει ως τη φρίκη, πως «πολύ πριν φανούν από πάνω μας τα βομβαρδιστικά», οι γερμανικές πόλεις δεν ήταν κατοικήσιμες. Τι κι αν γεννήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα, τι κι αν δημιούργησε στον 20ό αιώνα, ο Μπρεχτ και το έργο του είναι του 21ου αιώνα. Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι επίκαιρος, τα έργα του εξακολουθούν να παίζονται σε όλο τον κόσμο. Κλείνοντας μέσα τους μια διάρκεια, όχι μόνο δεν καταλύθηκαν από το χρόνο, αλλά προβάλλονται και τιμώνται περισσότερο παρά ποτέ.

Τιμή: 12 ευρώ και 6 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, μαθητές)

Πληροφοριές περιόδου: Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 9:00 μμ

"Βασιλιάς Ληρ"

"Βασιλιάς Ληρ"

Περιγραφή: Το αριστούργημα του Σαίξπηρ με χιούμορ, φαντασία, ποίηση, ρεαλισμό και πολιτική άποψη. Ο «Βασιλιάς Ληρ», το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται σε μετάφραση από τα αρχαία αγγλικά, δηλ. την πρώτη έκδοση του 1608 (Quarto) που κυκλοφόρησε στην Αγγλία την εποχή που ο Σαίξπηρ παρουσίαζε τον ΛΗΡ με τον 25μελή θίασό του. Το θέμα της παράστασης, σύμφωνα με τη ματιά του σκηνοθέτη, είναι η περιπέτεια τού ανθρώπου μετά από μια αναπάντεχη ολική πτώση του, μετά δηλαδή από τότε που θα στερηθεί για διάφορους λόγους όλα τα αγαθά που απέκτησε, όπως η στέγη, η δύναμη, η εξουσία, τα νιάτα, η ομορφιά, τα λεφτά, η οικογένεια, το κύρος. Οι δημιουργοί επιχειρούν να ξαναδιαβάσουν το έργο του Σαίξπηρ σαν ένα δραματικό λαϊκό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, φαντασία, ποίηση, ρεαλισμό και πολιτική άποψη.

Τιμή: 13 ευρώ, 10 ευρώ (εκπτωτικό)

Πληροφοριές περιόδου: Κάθε Σάββατο 20:30 και Κυριακή 19:30

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ψηφιακή Σύγκλιση - ΕΣΠΑ 2007-2013 - Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επένδυση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Digi-Content.